Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters
      Hoyz - Dinsdag 28 April 2021

      Waarom is industrieel wonen zo populair

      Het is je vast niet ontgaan. In vele woonkamers zie je het voorbij komen. Het is de grootste trend van de afgelopen jaren in meubilair en inrichting van woningen. We hebben het hier over industrieel wonen. Maar wat is een industriële inrichting nou precies? Waar komt het vandaan? En waarom is het zo immens populair? In dit artikel geeft Hoyz antwoord op al deze vragen.

       

      De trend is ontstaan in Amerika waar leegstaande fabrieken werden omgetoverd tot restaurants, woningen en kantoorruimten. Deze stijl van interieur beviel zo erg dat het ook in de normale huiskamers en woningen is overgenomen. Uiteindelijk heeft deze industriele stijl ook Nederland in zijn greep gekregen.

       

      Waaraan herken je zo’n stijl?

       

      Deze stijl herken je vooral aan de robuuste materialen. Dit zijn vaak industriële, wat oudere materialen. Je kan hierbij denken aan oude stalen lampen, maar andere metalen spullen. Deze hoeven tegenwoordig niet meer echt oud te zijn. Je kan prima stoelen kopen die expres een industrieel uiterlijk hebben gekregen. Hierdoor hoef je niet per se een enorme zoektocht te doen naar oude spullen. Het is vooral belangrijk dat het meubilair er stoer en vintage uitziet.

       

       Hoe krijg je een industriële stijl in huis?

       

      Dit doe je, zoals al eerder aangegeven, door gebruik te maken van robuuste metalen. Denk bijvoorbeeld aan oude stalen lampen, metalen meubilair, eigenlijk alle soorten metaal en staal kunnen geschikt zijn. Ook is roest een mooi detail in een industriële woning, dit geeft toch een ander soort sfeer aan je meubilair. Je kan er ook voor kiezen om zelf wat te gaan klussen. Wanneer je bijvoorbeeld een ijzeren ton aan een paal vastmaakt heb je zo een prachtige hanglamp. Het grote voordeel van zelf klussen is dat het niet zo erg is als deze materialen een beetje beschadigen. Dit is namelijk prima voor de robuuste uitstraling van het meubilair.  Verder kan je natuurlijk allerlei leuke woonaccessoires kopen aanschaffen om het plaatje compleet te krijgen. Inspiratie nodig? Neem vooral een kijkje op onze website Hoyz.nl voor een uitgebreid aanbod in industrieel meubilair.

      Hoyz voor ieder wat mooyz!

      Recente artikelen

      Vergelijk 0

      Voeg nog een product toe (max. 5)

      Start vergelijking