Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters
      Hoyz.nl - Vrijdag 10 April 2021

      Wat is mangohout en waarom is het zo populair?

      Het is de nieuwste trend in de meubilair-wereld. Je ziet het overal voorbij komen en is niet meer weg te denken uit sommige huiskamers. We hebben het hier over mangohouten meubelen. Maar wat is mangohout nou precies? Waarom is het zo populair? En wat maakt mangohout nou zo bijzonder. In dit artikel kom je alles te weten over mangohout en het meubilair wat van mangohout gemaakt kan worden.

       

      Wat is mangohout?

       

      Mangohout is afkomstig vanuit zuidoost Azië en ook Australië. Het hout komt vanuit deze speciale mangoboom. Het grootste deel van het mangohout in Nederland komt vanuit India. Dit omdat de mangoboom erg veel groeit in India. De populariteit van de mangoboom komt doordat de boom enorm duurzaam is.

       

      Waarom is de mangoboom zo duurzaam?  

       

      Dit komt doordat de mangoboom meerdere functies heeft. De boom kan namelijk in de eerste jaren gebruikt worden voor het fruit dat eraan groeit. Na een aantal jaren geeft de boom minder fruit, en kan deze dus worden gekapt.

       

      Dit kappen kan zomaar omdat een mangoboom enorm snel kan groeien. Hierdoor heb je binnen een no-time weer een grote boom staan. Nadat een mangoboom is gekapt is deze dus ideaal om het hout te verkopen. Hierdoor wordt alles uit de boom gehaald. Het feit dat er direct weer een nieuwe boom geplant kan worden zorgt er ook voor dat er geen bomen verdwijnen. Pure duurzaamheid dus!

       

      Waarom is meubilair van mangohout zo populair?

       

      Dit komt naast de duurzaamheid door een ander fenomeen. Mangohout is namelijk enorm sterk materiaal. Hierdoor hebben meubelmakers erg veel mogelijkheden om meubilair te maken met het hout. Ook is het voor de gebruiker erg fijn, aangezien het lastig is om het hout te beschadigen of te breken.

       

      De meubelen gemaakt van mangohout zijn vooral te herkennen aan de warme tint in de kleuren. De kleuren in het hout wisselen zich vaak af met donkere/zwarte tinten. Hierdoor krijgt het hout een robuuste en stoere uitstraling. Dit zorgt voor een ware blikvanger in huis.

       

      Meubilair van mangohout bij Hoyz.nl

       

      Ook Hoyz.nl is enorm fan van mangohout. Dit vooral omdat wij de duurzaamheid en de kwaliteit van het hout heel belangrijk vinden. Je vindt bij ons diverse producten gemaakt van mangohout. Neem eens een kijkje op de website van hoyz en zie wat de mogelijkheden zijn. Hier kan je verschillende kasten kopen gemaakt van mangohout

       

      Hoyz voor ieder wat mooyz!

      Recente artikelen

      Vergelijk 0

      Voeg nog een product toe (max. 5)

      Start vergelijking